Diensten

HR Support/Interim:
Heeft u voor een bepaalde periode tijdelijke vervanging of extra ondersteuning nodig op Human Resources-gebied? 
Door mijn jarenlange HR ervaring (op HR operationeel, tactisch, en projectmatig gebied  en individuele vraagstukken) in productie-omgevingen alsook commerciële omgevingen, lokaal en internationaal biedt ik doelgerichte ondersteuning en professionele HR expertise.

Business Coaching en Counseling:
Uitgaande van het standpunt dat overtuigingen gedrag sturen zijn  mensen in hun competentie ontwikkeling vaker meer gebaat bij 1;1 begeleiding i.p.v. een groepstraining. Voor ondersteuning op individuele basis en doelgerichte begeleiding op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bemiddeling in conflicten biedt ik oplossingsgerichte en doeltreffende coaching- counseling en bemiddelings-trajecten ( bij deze laatste altijd vanuit het uitgangspunt win-win).

Een combinatie van beiden bestaat ook tot de mogelijkheden evenals flexibel oplossing via een "strippenkaart".
Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden . Ik maak zonder enige verplichting graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

HR Support/HR Interim

  • HR interim op alle operationeel en tactisch in-door en uitstroom gebied.
  • Conflictbemiddeling
  • Advies bij leidinggevende vraagstukken en het effect van diverse leiderschapstijlen.
  • Begeleiding bij verzuimproblematiek en begeleiding bij het traject Wet Verbetering Poortwachter
  • Advisering bij opleidingsvraagstukken, functioneringsgesprekken, beoordelingen, salarissen
  • Begeleiding en coaching bij loopbaanvraagstukken, ontslag en outplacement
  • Ziekteverzuimbegeleiding
  • HR Advies Sparringpartner, intervisie, klankbordfunctie voor operationeel- en middenkader management voor leidinggevende-vraagstukken en organisatieadvies.
  • Werving en selectie, ondersteuning bij sollicitatie gesprekken 

Coaching (scroll naar beneden voor mijn werkwijze)
Coaching betekent voor Eight-8; het gericht doorlopen van een ontwikkelingstraject naar een gespecificeerd doel. Coaching is een effectief instrument voor het verbeteren van resultaten en het bereiken van persoonlijke- en organisatiedoelen.

Om deze doelen te gebruiken worden de volgende instrumentaria gebruikt: NLP(Neuro Linguďstisch Programmeren + NLP interventie-technieken), intuitieve coaching mijn de jarenlange HR management ervaring

Naast NLP en intuďtieve coaching gaat de aandacht binnen de coachings-gesprekken ook naar communicatie- en leiderschapsstijlen en karakterstructuren.

NLP: Een middel om meer met het ‘hoe', of wel met je hart in verbinding te raken is NLP. Met behulp van NLP-technieken kun je iets doen aan belemmerende onbewuste overtuigingen die je over jezelf hebt, en zo bewuster leren omgaan met jezelf en je omgeving (de ander).Het leert je dat succes in communicatie, zowel met jezelf, met anderen of met je omgeving vooral afhankelijk is van HOE (vorm) je communiceert eerder dan van WAT (inhoud) je communiceert. De essentie van het hoe is dan het voelen of te wel het ‘hart'.

WERKWIJZE

Aan de hand van een intake (in samenspraak met de opdrachtgever) wordt bepaald wat de hulpvraag is en hoeveel coachings-sessies nodig zijn. Een basis-coaching-traject bestaat uit 8 sessies van circa 2 uur.
De coachings-gesprekken zijn 1:1. Op basis van de specifieke hulpvraag wordt een op maat gesneden en uitgebreid voorstel voor een traject en een offerte aangeboden 

De inhoud van de coaching-gesprekken is uiteraard strikt vertrouwelijk.
In overleg met de opdrachtgever wordt de wijze van rapportage afgestemd.

Ik handel geheel conform de ethische gedragscode van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Trainingen/workshops op het gebeid van
Communicatie , Samenwerking/Teamspirit en Conflicthantering

Aan de hand van een uitgebreide kennismaking en briefing wordt een op maat gesneden offerte voor u gemaakt geheel in lijn met uw doelstelling .  
Afhankelijk van de grootte van de groep en de specifieke trainings-vraag werk ik met co-trainers samen.
Eight-8 gaat uit van het standpunt dat alle trainingen en workshops praktisch van aard en morgen op de werkvloer toepasbaar moeten zijn.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Eight